کش ندهید

پیشنهاد کاربران

«کش ندهید» بخشی از سخنرانی سید علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، پیرامون پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در بانک های ایران است که به ادبیات سیاسی کشور وارد شده است. اصل جمله این است که «رسانه ها نباید قضیه را کش دهند».
...
[مشاهده متن کامل]

این جمله هم اکنون توسط مخالفان جمهوری اسلامی، به شکل هجوآمیز، به عنوان مدل رفتاری رهبر ایران در مقابل افشای فسادهای داخلی استفاده می شود.
در شهریور ۱۳۹۰ مقامات و رسانه های ایران از کشف اختلاسی بزرگ در بانک های ایران خبر دادند که مه آفرید امیرخسروی توانست مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان یا ۲۸۰۰ میلیارد تومان را از شبکه های بانکی ایران به سرقت ببرد. به نوشتهٔ رسانه های ایران این بزرگ ترین اختلاس در کل تاریخ ایران بوده است.
علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در ارتباط با پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در بانک های ایران با بیان اینکه رسانه ها «نباید این قضیه را کش دهند» گفت که «عده ای می خواهند از این حوادث برای زدن توی سر مسئولین سوءاستفاده کنند. »
این سخنان واکنش های زیادی را ایجاد کرد و اصلاح طلبانی نظیر مصطفی تاج زاده آن را در مغایرت با سخنان قبلی علی خامنه ای و در حمایت از محمود احمدی نژاد دانستند. همچنین برخی از مخالفان نظام، آن را حمایت آشکارا از مفسدین اقتصادی نامیدند.
پس از ماجرای اختلاس و فرمان رهبری، این اصطلاح به ادبیات رسانه ای، عمدتاً رسانه های مخالف نظام، وارد شد و به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت. از آن جمله می توان به بازتاب پرونده فساد اقتصادی در بنیاد شهید و بایگانی شدن آن در مجلس در سال ۱۳۹۵، اتهامات فساد مالی علیرضا پناهیان در سال ۱۳۹۹ و همچنین اختلاس بانکی در سال ۱۳۹۳ اشاره کرد.
این اصطلاح با ماجرای افشای فایل صوتی محرمانه فرماندهان سپاه در سال ۱۴۰۰ دوباره در رسانه ها مورد استفاده گسترده قرار گرفت. رسانه های مخالف، سخنان خامنه ای در روز ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ که رسانه ها را به لجن پراکنی متهم کرده و از سپاه و قاسم سلیمانی دفاع کرده بود را دستور دیگری مبنی بر «کش ندهید» تعبیر کردند و علت آن را حضور مجتبی خامنه ای، فرزند رهبر ایران، در این پرونده دانستند.

کش ندهید
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کش_ندهید

بپرس