فاشیسم

/fASism/

    fascism

پیشنهاد کاربران

برای ما که دیدیم میشه گفت بدتر از برده داری
فاشیسم ( به انگلیسی: Fascism ) یک نظریهٔ سیاسی راست افراطی و گونه ای نظامِ حکومتی خودکامهٔ ملی گرای افراطی است که نخستین بار در سال های ۱۹۲۲ تا ۱۹۴۵ در ایتالیا و به دست بنیتو موسولینی رهبری می شد و بر سه پایه حزب سیاسی واحد، نژادپرستی افراطی و دولت مقتدر و متمرکز، استوار بود.
امیر کرامت
فاشیسم شکلی از نظام دیکتاتوری است که محصول نژاد باوری و عدم اعتقاد به سودمندی صلح است. مخالفت با دموکراسی از اصول فاشیسم است.
ایدئولوژی گروهی یا دسته ای در مورد برتری نژادی یا دینی و . . نسبت به سایرین مانند افکار پانترکیسم در ایران
فاشیسم ( Fascism ) فلسفه ای سیاسی است که اولین بار در دُکترین فاشیسم ( Doctrine of Fascism ) توسط فیلسوف و دیکتاتور ایتالیایی بنیتو موسولینی مطرح شد. فاشیسم باوردارد که جنگ جهانی اول، نوعی بسیج عظیمی بود که مردم را برای میهن، ملی گرایی و متحدکردن ملیتها فراخواند و مردمان را به استفاده از روحیه جنگجویانه خود دعوت کرد .
...
[مشاهده متن کامل]

برای بهتر متوجه شدن اصول و اهداف فاشیسم باید به ۵ تعلیمات کلیدی فاشیسم دقت کرد: فراملی گرایی، جنگ طلبی، جمع گرایی، تک سالاری و تمامیت خواهی. این ۵ اصل، عقاید مشترک میان پیروان فاشیسم میباشند.
۱ . فراملی گرایی: میهن و ملیت دو عامل اصلی زندگی هستند که وجود و هستی انسان را تعیین میکنند. ذهن انسان براساس فرهنگ جامعه ای که فرد در آن زندگی میکند میباشد. فرهنگ، قانون ذهن و منطق انسان است . به همین دلیل انسان باید تمامی خدمات خود را صرف ملیت و فقط صرف ملیت کند، حتی اگر درطول راه خدمت باید برخی از علاقه های شخصی اش را رها کند.
۲. جنگ طلبی: فاشیسم به متحدکردن ملیت های مشابه که به وسیله مرزها از یکدیگر جدا شده اند باور دارد . این ملیت ها باید برای دوباره متحدشدن بسیج شوند و جنگی را رهبری کنند و درآن پیروز شوند. فاشیسم باوردارد انسان طبیعتا روحیه جنگ جو و بی نهایت طلب دارد ، پس باید حداکثر استفاده را از آن بکند. افرادی که از روحیه جنگجوی قوی تری برخوردارند، حق دارند بر افراد ضعیفی که روحیه ضعیفتری را دارند حاکمیت کنند. ( 'Might makes Right' )
۳. جمع گرایی: برای پیروزشدن در جنگِ برای اتحاد قومها و ملیت ها، سربازان و بسیجیان که همان مردم را تشکیل میدهند باید با اراده مشترک برای سرنوشت مشترک بجنگند. عواملی که مانع متحدسازی حداکثر مردمان مانند خواسته های سودجویانه شخصی میشوند باید تابع اراده اجتماعی ملت بشوند. انسان تنها، انسانی ضعیف است و در نبرد و زندگی به کمک جامعه احتیاج دارد تا پیشرفت کند.
۴. تک سالاری: گفتیم که اتحاد ملیت ها و قومیت ها و متحدسازی جامعه باید به حداکثر برسد. براساس عقاید فاشیستی، چنین امری تنها با تشکیل یک نظام تک حزبی تحت رهبری یک پیشوای قوی و کاریزماتیک اجرا میشود. ریشه ی قدرت و نفوذ حزب فاشیست باید درسراسر حوزه های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی وجود داشته باشد.
۵. تمامیت خواهی: به گفته فیلسوف و دیکتاتور فاشیست، بنیتو موسولینی 'همه چیز درون دولت، هیچ چیز بیرون دولت، هیچ چیز ضد دولت'. منظور از این حرف، گسترش نفوذ حداکثر پیشوا و حزب درتمامی حوزه های جامعه است. از مدیریت اقتصاد گرفته تا تعیین حقوق کارگران یک کارخانه محلی.
برخلاف عقاید برخی ها، فاشیسم با ناسیونال سوسیالیسم ( یا همان نازیسم ) برابر *نیست*. همه نازی ها فاشیست هستند، ولی هر فاشیستی نازی نیست. نازیسم درواقع شاخه ای از فاشیسم است. فاشیسم کلاسیک یا همان فاشیسم معمولی برپایه و اساس فرهنگ ایتالیایی است درصورتی که نازیسم برپایه و اساس فرهنگ آلمانی و پرستش نژاد آریایی ها است . فاشیسم *لزوما* ضد یهود و نژادپرست نیست، برعکس ناسیونال سوسیالیسم. البته بدلیل فشارهای واردشده از دولت آلمان نازی، دولت بنیتو موسولینی مجبور شد که قوانین ضدیهود در ایتالیا را از سال ۱۹۳۸ به بعد تا پایان جنگ جهانی دوم اجرا کند. . .

ریشه ى لغت فاشیسم :
Fascio به معنی دسته، بخصوص دسته ى ترکه ای که بهم بندند. در روم قدیم همیشه یک نفر که لیکتور نتم داشت این دسته ی ترکه پیشاپیش سردارانی که براى مدت معینی به دیکتاتوری انتخاب میشدند حرکت میداد، و بهمین دلیل بود که موسولینی این کلمه را نام حزب و مرام سیاسی خود ( فاشیسم ) قرار داد.
...
[مشاهده متن کامل]

کمدی الهی دانته - جلد دوزخ . ترجمه استاد شفا

قدرت و افراط نظام حکومتی زیاد خواهی و دیکتاتور بودن نژاد پرستی به هر صورت و روشی ماندن بر قدرت و حکومت مثل آلمان نازی و چند رژیم در اروپای شرقی1922 ایتالیا و 1945 آرژانتین . . . . .
فاشیسم
نظریه یا نهضتی که خواهان برتری نژادی، حکومت استبدادی، اعمال زور و خشونت - از طریق کنترل بر ارکان اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی جامعه، از قبیل کارخانه ها، احزاب، اصناف، آموزش و . . . . - و برخورد شدید با مخالفان است.
...
[مشاهده متن کامل]

در آغاز موسولینی حزب فاشیست ایتالیا را در سال های بین ۱۹۲۲ - ۴۳ تأسیس کرد.

فاشیسم FASCISM :[اصطلاح جامعه شناسی] مجموعه ای از اندیشه های سیاسی، یا یک نظام سیاسی واقعی که بر پایه ی اندیشه های برتری برخی نژادها بر نژادهای دیگر استوار است.
منبع https://rasekhoon. net

حکومت خودکامه

بپرس