انرژی بادی

دانشنامه عمومی

انرژی بادی ( به انگلیسی: Wind power ) تبدیل انرژی باد به نوعی مفید از انرژی مانند انرژی الکتریکی ( با استفاده از توربین های بادی ) ، انرژی مکانیکی ( مثلاً در آسیاب های بادی یا پمپ های بادی ) یا پیش رانش قایق ها و کشتی ها ( مثلاً در قایق های بادبانی ) است. در آسیاب های بادی از انرژی باد مستقیماً برای خرد کردن دانه ها یا پمپ کردن آب استفاده می شود.
در پایان سال ۲۰۱۰، میزان ظرفیت نامی تولید برق بادی در سراسر جهان برابر ۱۹۷ گیگاوات بود. [ ۱] امروزه توان بادی در دنیا ظرفیت تولید سالانه ۴۳۰ تراوات ساعت انرژی الکتریکی را دارد که این میزان، ۲٫۵٪ مصرف برق دنیاست. [ ۱] در ۵ سال گذشته، رشد متوسط سالانه در توان بادی دنیا ۲۷٫۶٪ بوده و انتظار می رود که سهم باد در تولید انرژی الکتریکی دنیا تا سال ۲۰۱۳ به ۳٫۳۵٪ و تا سال ۲۰۱۸ به ۸٪ برسد. [ ۲]
نخستین استفاده از انرژی باد توسط ایرانیان باستان برای آبیاری مزارع بود. آن ها از توان باد برای به حرکت درآوردن چرخ هایی استفاده می کردند تا آب را به سطح زمین و مزارعشان بیاورند.
آز آنجایی که منابع فسیلی مانند نفت و گاز تجدید ناپذیر بوده و روزی به پایان می رسند، باد به عنوان یک منبع انرژی پاک محسوب شده و هزینه تولید برق به وسیلهٔ آن کمتر از تولید برق با استفاده از سوخت های فسیلی است و همچنین آلودگی و گاز گلخانه ای کمتری تولید می کند.
معایبی هم برای این نوع انرژی ذکر شده است. جلوه بد و همچنین صدای بلند که برای حیوانات و به خصوص پرندگان آزار دهنده است، از معایب انرژی بادی می باشد.
نیروگاه های بادی به دلیل متغیر بودن وزش باد به صورت مداوم قادر به تولید برق نیستند.
برای استفاده از انرژی بادی و تولید برق، از توربین استفاده می شود. توربین سه پره ای مرسوم ترین توربین بادی می باشد. بسیار از کشورها به این انرژی روی آورده اند. کشور چین رتبه نخست استفاده از انرژی باد و تبدیل آن به برق را در اختیار دارد.
کشورهای دانمارک با ۲۱٪، [ ۱] پرتغال با ۱۸٪، [ ۱] اسپانیا با ۱۶٪، [ ۱] ایرلند با ۱۴٪ و آلمان با ۹٪[ ۱] از نظر درصد تولید برق بادی از کل تولید انرژی الکتریکی در جایگاه های نخست قرار دارند. در سال ۲۰۱۱، ۸۳ کشور در دنیا از توان بادی برای تولید برق استفاده کرده اند. [ ۳]
انرژی بادی در مقادیر زیاد در مزارع بادی تولید و به شبکه الکتریکی متصل می شود. از توربین ها در تعداد کم معمولاً فقط برای تأمین برق در مناطق دور افتاده استفاده می شود.
عکس انرژی بادیعکس انرژی بادیعکس انرژی بادیعکس انرژی بادیعکس انرژی بادیعکس انرژی بادی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس